Pridružite se

Zeleni ključ je okoljski znak, namenjen hotelom, hostlom, manjšim nastanitvenim obratom, kampom in počitniškim parkom, konferenčnim centrom, restavracijam in turističnim atrakcijam po vsem svetu.

Koristne informacije za pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ:

1. Prijava

Za vse dodatne informacije in prijave je odgovorna nacionalna organizacija v vsaki državi članice mednarodne fundacije FEE.

2. Informacije o kriterijih programa Zeleni ključ in postopek prijave

Priporočamo, da najprej preberete in spoznate kriterije programa, potem pa nadaljujete s postopkom prijave.

3. Zakaj Zeleni ključ?

  • Ker je odgovor vedno večjim pričakovanjem gostov, da je turistični obrat aktivno vključen v odgovorno in trajnostno poslovanje.
  • Ker nudi turističnim obratom konkretno pomoč, da učinkovito organizirajo in konstantno izboljšujejo svoje trajnostno poslovanje.
  • Ker je preverjeno in učinkovito orodje, ki prispeva k zmanjševanju porabe virov in občutnemu zmanjševanju stroškov poslovanja.
  • Ker je skrb za trajnostno poslovanje turističnega obrata priznana s strani neodvisnih in neprofitnih organizacij kot sta fundacija FEE in v Sloveniji Društvo DOVES – FEE SLOVENIA.

4. Preverite, če je vaš obrat primeren za pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ

Z uporabo obrazca za samoocenjevanje (stran je v angleškem jeziku) lahko v grobem ocenite, kako pripravljen je vaš obrat, za pridobitev certifikata Zeleni ključ.